foto: Shutterstock
Deserti
2022. gada 20. decembrī, 12:00

Krējuma īrisi

0

Ja neizmanto mandeļu biezeni, tad sviesta, cukura un krējuma vārīšana ilgst kādu pusstundu, līdz maisījums karamelizējas. Vēsā, sausā vietā lielāku īrisu porciju var uzglabāt pat līdz diviem mēnešiem.

Pagatavošana

30 min
1

Katlā izkausē sviestu. Iemaisi cukuru un krējumu. Uzvāri un uz straujas uguns, nepārtraukti maisot, vāri aptuveni 2 minūtes.

2

Noņem no uguns un iemaisi mandeļu biezeni un vaniļas cukuru.

3

Pakāpeniski iemaisi pūdercukuru un sāli, līdz izveidojas gluda konsistence.

4

Tūlīt iepildi mazā taisnstūrainā veidnē un izlīdzini.

5

Ieliec ledusskapī, lai atdziest. Sagriez gabaliņos.