Deserti
2024. gada 10. jūlijā, 10:00

Ķiršu un mannas sacepums

Labi garšo gan ar pienu, gan vaniļas mērci.

Pagatavošana

70 min4 porcijas
1

Pienu ar šķipsniņu sāls uzvāri. Iesijā mannu un uz lēnas uguns maisot vāri pāris minūtes. Noņem no uguns un atdzesē.

2

Ķiršiem izņem kauliņus.

3

Sviestu ar cukuru saputo gaišās putās un pieber kanēli.

4

Olu dzeltenumus atdali no baltumiem. Dzeltenumus kopā ar saputoto sviestu iemaisi mannas biezputrā.

5

Olu baltumus saputo stingrās putās un arī iecilā mannā. Iemaisi ķiršus.

6

Pildi ar sviestu ieziestā un ar mannu izkaisītā veidnē.

7

Liec 200 grādu karstā cepeškrāsnī un cep 30–40 minūtes.