foto: Shutterstock
Deserti
2022. gada 29. aprīlī, 10:00

Apelsīnu krēms

Par curd sauktais gardums, ko latviskajā variantā mēdz dēvēt par krēmu, ir sevišķi populārs Anglijā un iecienīts arī Ziemeļamerikā. To gatavo no olām, cukura, sviesta un citroniem vai citiem augļiem un ogām. Īstenā klasika ir citronu curd, taču to var gatavot arī no apelsīniem, laimiem, zemenēm un citām ogām. Anglijā to tradicionāli pasniedz kā brokastu, tā pēcpusdienas tējas galdā – ziež uz grauzdiņiem. Otrs populārākais izmantošanas veids – kūku, mafinu, kēksu un tamlīdzīgu izstrādājumu pildījumos. Taču, patiesību sakot, šis krēms ir tik garšīgs, ka to var ēst vienu pašu un nemaz nemanīt, kā trauks izēdies tukšs. Gatavo krēmu vislabāk iepildīt burciņā ar vāku un uzglabāt ledusskapī – līdz pat nedēļai. Apelsīnu krēms iegūst eksotiskāku noti, ja tam pievieno maltu kardamonu vai koriandru, vai krustnagliņas, vienīgi jārēķinās, ka krāsa kļūs mazliet neizskatīgāka.

Pagatavošana

30 min
1

Katliņā ieber cukuru un rīvētās miziņas un ar karoti saberz.

2

Pielej sulu un samaisi. Pievieno olas un olu dzeltenumus un ar dakšiņu sakul.

3

Liec karsta ūdens peldē un, nepārtraukti kuļot ar putojamo slotiņu, vāri, līdz sāk viegli sabiezēt.

4

Izberz caur sietiņu.

5

Pievieno sviestu un ar slotiņu vai karoti sakul, lai izveidojas viendabīga konsistence.

6

Pildi burciņā un uzglabā ledusskapī.