OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Deserti
2015. gada 9. aprīlī, 18:33

Olu saldējums ar grauzdētu šķiņķi

Ja vēlaties sevi iepriecināt ar jaunām izjūtām un garšām, noteikti izmēģinat šo recepti. Auksatais saldējums sniegs veldzi, bet kraukšķīgie šķiņka gabaliņi liks garšu kārpiņām gavilēt! Uzmanību! Gatavojot recepti, rēķinaties ar papildus laiku saldēšanai!

Pagatavošana

30 min4 porcijas
1

Šķiņķi sagriezt mazos kubiņos. Sausā pannā šķiņķi apgrauzdēt brūnu, pārkaisot ar šķipsniņu cukura.

2

Pienu un saldo krējumu ieliet katliņā un uzkarsēt (ne vārīt!).

3

Atsevišķā bļodā uzputot olu dzeltenumus ar cukuru, līdz tie kļūst gaiši. Turpinot putot plānā strūkliņā pievienot siltu piena-krējuma maisījumu. Masu pārliet katlā un uzkarsēt, līdz tā sabiezē. Masu nedaudz atdzesēt un pārliet saldējuma mašīnā. Pašās beigās iemaisīt grauzdētu šķiņķi.
Ja nav saldējuma mašīna, tad masu pārliet plastikāta konteinerā, apsegt ar vāku un novietot saldētavā uz 3-4 stundām. Ik pa 20-30 min. masu apmaisīt. Pašās beigās iemaisīt grauzdētu šķiņķi.