OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Deserti
2014. gada 22. jūlijā, 20:29

Biezpiena deserts

Senos laikos biezpiens ēsts kopā ar biezputru, kartupeļiem, iecepts karašās un pielikts speķa pīrāgu pildījumam, no tā gatavotas klimpas. Šodien gatavosim desertu.Gatavojot šo recepti rēķinaties ar laiku ledusskapī līdz pilnīgai sastingšanai.

Pagatavošana

20 min2 porcijas
1

Želatīnu pārliet ar aukstu pienu un uzbriedināt. Pienu ar želatīnu karsēt tik ilgi, kamēr želatīns izkūst.

2

Biezpienu un jogurtu sablendēt līdz masa kļūst viendabīga un gaisīga, pievienot izspiestu citrona sulu un rīvētu citrona miziņu, pūdercukuru pēc garšas un vēlreiz sablendēt. Lai masa būtu gaisīgāka, to var uzputot ar mikseri.

3

Turpinot blendēt pieliet pienu ar želatīnu. Masu saliet porcijas trauciņos un novietot ledusskapī līdz tā pilnīgi sastingst.

4

Desertu pasniedz aukstu ar svaigām ogām, rīvētu šokolādi vai ogu mērci.