Yoghurt dessert with cranberry for Christmas, selective focus
Yoghurt dessert with cranberry for Christmas, selective focus
Deserti
2013. gada 4. novembrī, 20:46

Jogurta deserts ar dzērveņu mērci

Amerikas pirmatklājēji ievēroja ogas, kas aug lielos daudzumos un ka tās lieto pārtikā vietēji indiāņi (Delavēru indiāņiem dzērvenes bija miera simbols). Senie jūrnieki dzērvenes ņēma līdzi jūrā, jo tas bija labs C vitamīna avots. Savukārt, mēs pagatavosim lielisku dzērveņu mērci desertam.

Pagatavošana

15 min4 porcijas
1

Katlā ar biezu apakšu iebērt dzērvenes, pievienot ūdeni, kļavu sīrupu, kanēļa standziņu un uzkarsēt. Uz vidēji lielas uguns karsēt apm. 6-7 min. Uguni izslēgt un mērci atdzesēt. Mērci var atstāt kā ir, bet var arī sablendēt. Kanēļa standziņu pirms servēšanas izņem.

2

Deserta traukos servē jogurtu un pārlej ar dzērveņu mērci.