OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Deserti
2013. gada 27. martā, 21:05

Mango sorbē

Sorbē (sorbet) tiek dēvēts arī par šerbetu. Tas ir sasladēts deserts, līdzīgs saldējumam. Gatavo parasti no smalcinātiem augļiem vai dārzeņiem. Šoreiz piedāvājam bezalkoholisko augļu sorbē versiju.

Pagatavošana

10 min4 porcijas
1

Mango nomizot un izņemt kauliņu. Mīkstumu salikt blenderī. Pievienot laima sulu, rīvētu laima miziņu un mango sīrupu. Visu sasmalcināt. Pagaršojiet masu. Ja tā nav pietiekami salda, tad var pievienot pūdercukuru. Bet jāņem vērā, ka masai jābūt mazliet saldākai, nekā vēlaties - sasaldējot desertu saldums mazliet zudīs. Masu pārliet plastikāta konteinerā un novietot saldētavā. Ik pa 30 minūtēm masu apmaisīt, kamēr tā sasalusi.

2

Sorbē pasniedz saldējuma trauciņos, dekorējot ar svaigām piparmētrām.