foto: Shutterstock
Dārzeņu ēdieni
2012. gada 16. oktobrī, 19:08

Veģetārā biešu zupa ar žāvētām plūmēm

Veģetārisms ir plašs jēdziens. To mēdz iedalīt vairākos paveidos, piemēram, vienā no tiem nav olu, bet citā nav nekādu produktu, kas iegūti no dzīvniekiem. Pareizi veidots veģetārs uzturs ir atzīts par veselīgu jebkura vecuma cilvēkiem. Un nekas ļauns nenotiks, ja arī gaļēdājs šo zupiņu nogaršos!

Pagatavošana

40 min4 porcijas
1

Burkānus sagriezt ripiņās. Sīpolu smalki sakapāt. Uzkarsēt eļļu un apceptburkanus un sīpolus apm. 3-4 min. tad pievienot tomātu pastu un cept vēl 3-4 min.

2

Kartupeļus notīrīt un sagriezt kubiņos. Katlā ieliet ūdeni, iebērt kartupeļus un žāvētas plūmes un vārīt 10 min. Pievienot apceptus dārzeņus, sagrieztus kāpostus, bietes ar visu marinādi, pievienot sāli un vārīt līdz visi dārzēņi ir mīksti.

3

Pasniedz ar krējumu un smalki sakapātiem zaļumiem.