foto: Shutterstock
Dārzeņu ēdieni
2022. gada 1. martā, 12:00

Kartupeļu sacepums franču gaumē

Francijas virtuve vienmēr ir asociējusies ar izsmalcinātību un eleganci. Vītināti šķiņķi, pastētes, austeres un labi vīni. Taču arī kartupeļi Francijā ir ļoti populārs un iecienīts produkts.

Pagatavošana

90 min6 porcijas
1

Kartupeļus nomizot un sagriezt pēc iespējas plānākās šķēlēs. Šķēles noskalot zem tekoša ūdens un nosusināt ar dvieli. Pārlikt kartupeļu šķēles lielā bļodā un pārliet ar saldo krējumu. Pievienot pēc garšas sāli un piparus. Kārtīgi ar rokām visu samaisīt tā, lai visas kartupeļus šķēles būtu noklātas ar saldo krējumu.

2

Karstumizturīgu formu izklāt ar cepamo papīru un iesmērēt ar sviestu. Kartupeļu šķēles ņem ārā no saldā krējuma un kārto slāņiem formā. Atlikušo saldo krējumu saputo ar olu un pārlej pāri kartupeļiem.

3

Kartupeļus liek iepriekš uzkarsētā līdz 180 grādiem krāsnī uz 50-60 min, kamēr kartupeļi ir mīksti. Gatavību pārbauda ar koka irbulīti. Aptuveni 10 minūtes pirms cepšanas beigām kartupeļus pārkaisa ar rīvētu sieru.

4

Sacepumu viegli sagriezt, kad tas ir padzisis (apmēram 20-25 min).