Kartupeļu sacepums ar sēnēm
foto: Shutterstock
Kartupeļu sacepums ar sēnēm
Dārzeņu ēdieni
2025. gada 14. oktobrī, 12:00

Kartupeļu sacepums ar sēnēm

Sacepums izskatīsies un garšos lieliski ar ceptām gailenēm vai jebkurām citām sēnēm.

Pagatavošana

90 min5 porcijas
1

Sēnes sagriez šķēlītēs un eļļā uz ļoti karstas pannas sacep.

2

Kartupeļus nomizo, sagriez 3–4 mm biezās šķēlēs un liec katliņā. Pārlej ar aukstu ūdeni un uzvāri. Vāri uz lēnas uguns 2 minūtes, tad kartupeļus saudzīgi nokās un pēc iespējas nosusini. Kartupeļu ripiņām vajadzētu būt gandrīz gatavām, bet ne izjukušām.

3

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem. Sameklē cepamtrauku, kurā savietosies kartupeļi un sēnes, un bagātīgi ietauko to ar sviestu.

4

Liec traukā pusi kartupeļu un pārklāj ar saceptajām sēnēm. Uzbirdini mazliet sāls, smaržīgos piparus un timiānu. Sarīvē sieru. Pusi siera pārkaisi kārtojumam un pārlej to arī ar pusi krējuma. Virsū liec atlikušos kartupeļus. Tos atkal pārkaisi ar sieru un pārlaisti ar krējumu.

5

Liec cepeškrāsnī un cep 45 minūtes, līdz kartupeļi pilnībā mīksti un sacepums skaisti zeltains un no malām burbuļojas. Var pasniegt gan kā piedevu gaļas ēdienam, gan kā veģetāru pamatēdienu ar salātiem.