foto: Shutterstock
Dārzeņu ēdieni
2022. gada 16. novembrī, 12:00

Tomāti ar olu un sieru

Demokrātiskas un vieglas vakariņas vai arī pusdienu priekšēdiens. Tomātus vari pasniegt gan svaigus, gan 10 minūtes ceptus cepeškrāsnī. Ja šo ēdienu gatavo kā pamatēdienu, ņem lielākus tomātus, priekšēdienam – izmanto mazākus.

Pagatavošana

20 min4 porcijas
1

Tomātus nomazgā un nogriez augšiņu. Ar asu nazi rūpīgi izgriez viduci ar sēkliņām un liec traukā ar maliņām (tomātu viducīšus vari izmantot pildījumam vai arī izmest – kā labāk patīk).

2

Olas vāri cietas, atdzesē, nolobi un un smalki sakapā kopā ar zaļumiem un smalki rīvētu sieru. Vari arī visu kopā sablendēt.

3

Pildījumam pievieno majonēzi, sāli un piparus, ievieto to tomātu čauliņās un rotā ar zaļumiem.