foto: Shutterstock
Dārzeņu ēdieni
2024. gada 31. augustā, 12:00

Kabaču sacepums ar gaļu

Piedevās ļoti labi garšo zaļie lapu salāti ar lociņiem, dillēm un kefīru.

Pagatavošana

70 min4 porcijas
1

Kabačus sagriez nelielos gabaliņos, ieber caurdurī un viegli apkaisi ar sāli.

2

Gaļu sagriez mazos gabaliņos, nomizotu sīpolu un ķiploku sakapā.

3

Pannā sakarsē pusi eļļas, ieber sīpolus un ķiplokus un maisot sautē, līdz sīpoli kļūst caurspīdīgi.

4

Pievieno gaļu un apcep no visām pusēm. Pārkaisi sāli un romiešu ķimenes. Pildi sacepumu veidnē.

5

Kabačus noskalo zem auksta ūdens strūklas un rūpīgi nosusini.

6

Pannā sakarsē atlikušo eļļu, ieber kabačus un maisot cep 2–3 minūtes. Pievieno tomātus ar visu šķidrumu, sāli un pētersīļus. Rūpīgi samaisi.

7

Kabačus ar tomātiem pievieno gaļai. Liec 180 grādu karstā cepeškrāsnī un cep 40–45 minūtes. Piecas minūtes pirms cepšanas beigām pārkaisi ar rīvēto sieru.