foto: Shutterstock
Dārzeņu ēdieni
2022. gada 20. septembrī, 12:00

Zemnieku brokastis ar zirņu pākstīm

Kamēr cukurzirņi vēl jauni un nav nobrieduši, ļoti garšīgas ir arī pākstis – ne tikai pašas par sevi, bet arī ēdienos.

Pagatavošana

30 min4 porcijas
1

Zirņu pākstis pārgriez uz pusēm. Nomizotu sīpolu smalki sakapā. Kartupeļus nomizo un sagriez šķēlēs. Speķi sagriez mazos gabaliņos.

2

Olas sakul ar pienu, sāli, pipariem un papriku.

3

Pannā izkausē speķi, ieber sīpolus un apcep caurspīdīgus. Pievieno kartupeļus un, ik pa laikam apmaisot, cep aptuveni 10 minūtes.

4

Pievieno zirņu pākstis un cep vēl 5 minūtes.

5

Pārlej sakultās olas un uz lēnas uguns karsē, līdz sarec.

6

Liec bļodā, pārber garneles un pārkaisi ar lociņiem.