Dārzeņu ēdieni
2024. gada 29. septembrī, 12:00

Ziedkāpostu biezenis

Ziedkāpostu, arī kabaču vai ķirbju biezeni parasti pasniedz piedevās gaļas vai zivs ēdienam, taču tas kādā ēdienreizē var būt arī pamatēdiens. Ziedkāpostu biezenis kļūst pikants, ja tam pievieno krietni daudz ķiploku.

Pagatavošana

25 min3 porcijas
1

Ķiploku sagriez un apcep, kamēr ķiploks kļūst mīksts un apbrūnējis.

2

Lej katliņā vistas buljonu, pievieno sīki sagrieztu ziedkāpostu un vāri uz vidējas uguns 10–15 minūtes, kamēr kļūst mīksts.

3

Buljonu nolej, ziedkāpostam pievieno ķiplokus, sviestu un garšvielas un kārtīgi sablendē. Gatavs!