Dārzeņu ēdieni
2017. gada 27. aprīlī, 06:21

Pupiņu "humus" ar bietēm

Daudzi jau ir iecienījuši austrumu virtuvē tik populāru uzkodu kā humus. Mēs šoreiz piedāvājam pamēģināt pagatavot humusu no tā, kas aug Latvijā - mūsu pašu pupiņām un bietēm. Marinētas bietes ne tikai piešķir pikantu toni, bet arī īpašu krāsu. Pamēģini šo recepti un izkrāso savu ikdienu!

Pagatavošana

15 min6 porcijas
1

Ķiploku daiviņas nomizo un sagriež smalkāk. No bietēm un pupiņām notecina šķidrumu.

2

Pupiņas liek blenderī, pievieno marinētas bietes, olīveļļu, tahini pastu un sablendē. Pēc garšas pievieno sāli un svaigi maltus piparus.

3

"Humusu" pasniedz ar svaigiem dārzeņiem, dārzeņu čipšiem vai grauzdiņiem.