Dārzeņu ēdieni
2015. gada 31. augustā, 06:00

Adžapsandali - dārzeņi kaukāza gaumē

Ļoti populāri Kaukāza virtuves salāti, kuros tradicionāli izmanto rudens dārzeņus. Ierasti pasniedz kā auksto uzkodu ar sieru, vīnu un svaigu dārzeņu salātiem. Bet var pasniegt arī siltā veidā pie jēra vai liellopu gaļas.

Pagatavošana

90 min6 porcijas
1

Sīpolus nomizot un sagriezt mazos kubiņos. Baklažānus nomazgāt un sagriezt kubiņos. Tieši tādos pašs kubiņos sagriezt notīrītus kartupeļus un papriku.

2

Uzkarsēt pannā eļļu un apcept tajā baklažānus.

3

Katlā ar biezu apakšu ieliet mazliet eļļas un apcpet sīpolus. Pievienot kartupeļus un cept līdz kartupeļi gandrīz gatavi. Pēc nepeiciešamības pievienot mazliet ūdeni. Pievienot apceptus baklažānus un papriku, apsegt ar vāku un sautēt apm. 1 st. (ja ir nepeiciešams, pievienot ūdeni). Kamēr viss sautējās sagriezt nelielos kubiņos tomātus. Tomātus pievieno, kad kartupeļi gatavi. Pievienot pēc garšas sāli un svaigi maltus piparus.

4

Pašās beigās pievienot sasmalcinātus zaļumus un ķiplokus.

5

Ja vēlas konservēt, tad ar karstiem dārzeņiem piepilda tīras sausas burkas, aizvāko un glabā vēsā vietā.