foto: Shutterstock
Dārzeņu ēdieni
2023. gada 7. februārī, 12:00

Skābu kāpostu-kartupeļu sacepums

Šis ēdiens ir vienlaicīgi gan patstāvīgs ēdiens, gan var pasniegt kā piedevu kādam gaļas ēdienam. Arī ēst var gan tie, kas gavē, gan tie, kas ievēro slaido līniju, gan tie, kas grib ko spicāku. Tāds pavisam universāls ēdiens!

Pagatavošana

1

Sīpolus notīrīt un smalki sagriezt. Pannā sakarsēt sviestu un apcept tajā sīpolus 2 min. Kāpostiem notecināt sulu un pievienot sīpoliem. Cept visu kopā vēl 2 min. Kartupeļus nomizot un sarīvēt uz rupjās rīves. Pārlikt lielā bļodā kartupeļus un kāpostus ar sīpoliem, pievienot olas un visu kopā sajaukt.

2

Cepeškrāsni uzkarsēt līdz 180 grādiem. Kartupeļu-kāpostu masu pārlikt karstumizturīgā traukā, izlīdzināt virsmu un pārkaisīt ar paprikas pulveri.
Cept 15 min.

3

Pasniegt ar krējumu.