OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Dārzeņu ēdieni
2014. gada 11. novembrī, 20:44

Kartupeļu - rutku salāti pikantā kefīra mērcē

Rutkus dažādu ēdienu pagatavošanā izmantoja jau senajā Ēģiptē un to slavēja kā īpaši noderīgu produktu veselības uzturēšanā. Mūsdienu ēdienkartē tas gan sastopams visai reti, iespējams, tā savdabīgā aromāta un sīvās garšas dēļ. Piedāvājam šo recepti, lai iedrošinātu rutkus nobaudīt biežāk.

Pagatavošana

20 min4 porcijas
1

Kartupeļus, olas un gurķus sagriezt vienādās pabiezās šķēlēs. Rutku nomizot un sarīvēt uz dārzeņu rīves vai uz speciālas rīves tievās garās strēmelītēs kā korejas burkānus. Visus dārzēņus un olas pārlikt bļodā.

2

Pagatavot mērci. Krējumu sajaukt ar kefīru un mārrutkiem, pēc garšas pievienot sāli un svaigi maltus piparus. Ar mērci pārliet salātus un uzmanīgi visu sajaukt.

3

Pasniedz uzreiz.