OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Dārzeņu ēdieni
2017. gada 11. oktobrī, 08:39

Trinčata ar kūpinātu krūtiņu

Trinčata - kāpostu sacepums. Receptes izcelsme - Austrumu Pirenejas. Pasniedz kalnu kūrortu viesnīcās pēc slēpošanas. Neparasts nosaukums, bet tik pazīstamas sastāvdaļas arī mūsu vēderiem. Klāt var pasniegt baltvīnu.

Pagatavošana

60 min4 porcijas
1

Kartupeļus notīrīt, noskalot un sagriezt strēmelītēs. Kāpostgalvu notīrīt no augšējām lapām un sagriezt strēmelītēs. Ķiploka daiviņas smalki sakapāt. Lielā pannā uzkarsēt eļļu un apcept ķiplokus. Pievienot dārzeņus un cept ik pa brīdim pievienojot ūdeni līdz dārzeņi kļūst mīksti.

2

Krūtiņu sagriezt plānās šķēlēs un apcept tīrā sausā pannā.

3

Šķīvjos kārto kāpostus ar kartupeļiem, pa virsū uzliek krūtiņas šķēles.