OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Dārzeņu ēdieni
2014. gada 13. augustā, 02:56

Cepeškrāsnī ceptas kartupeļu mizas ar šķiņķi un sieru

Kartupeļos, it īpaši mizās, ir vērtīgās balastvielas, kas neuzsūcas un gluži kā birstīte tīra kuņģa un zarnu traktu, tādēļ līdz Ziemassvētkiem vajadzētu tos vārīt un ēst ar visu mizu. Tā kā visvērtīgākās vielas koncentrējas tieši zem bumbuļa miziņas, piedāvājam šo recepti.

Pagatavošana

45 min6 porcijas
1

Kartupeļus kārtīgi nomazgāt un nogriezt pabiezas mizas no abām pusēm. Ar pārējo kartupeļa daļu var rīkoties pēc saviem ieskatiem.

2

Kartupeļu mizas izkārtot uz cepešpannas, pārliet ar olīveļļu, pārkaisīt ar sāli un garšvielām un cept cepeškrāsnī 30-35 min.

3

Cepešpannu izņemt. Uz katras mizas uzlikt saplucinātu sieru un šķiņķi, salvijas lapiņas un pannu ievietot atpakaļ cepeškrāsnī Izslēgt uguni. Pēc 5-10 min. kartupeļu mizas ir gatavas pasniegšanai!