foto: Shutterstock
Dārzeņu ēdieni
2020. gada 24. oktobrī, 14:10

Burkāni ar turku zirņiem

Viegli pagatavojama, sātīga maltīte, kas paēdinās pat rūdītus gaļēdājus. Ja nav vēlēšanās, mandeļu skaidiņas var nelikt, tā vietā, pievienot sildošo adžiku.

Pagatavošana

20 min2 porcijas
1

Pannā uzkarsē eļļu un apcep smalki sagreiztu sīpolu unn ķiplokus. Pievieno papriku vai čilli piparu un apcpe visu kopā vēl pāris minūtes. Tad pievieno sagrieztus burkānus un pievieno ingvera pulveri, sāli un cukuru. Pasautē, līdz burkāni ir vēlamajā mīkstumā un cukurs nedaudz sāk karamelizēties. Pievieno nedaudz ūdeni, ja nepieciešams. Pašās beigās pievieno turku zirņus un masu karsē tik ilgi līdz viss liekais šķidrums izgarojis. Uz pēdējām minūtēm pieber mandeļu skaidiņas. Es vēl pievienoju adžiku, jo šķita par saldu un kajēnas piparus, bet tas jau gaumes jautājums.

2

Mūsu izmaiņas. Šoreiz izmaiņu gandrīz nav. Vienīgais, izslēdzām cukuru, jo burkāni jau paši par sevi ir saldeni. Tur, kur bija izvēle starp papriku un čili pipariem, mēs pievienojām 1 ēd.k. kūpinātas paprikas pulveri. Un pēc blogeres ieteikuma pievienojām arī adžiku.