OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Burgeri & sendviči
2011. gada 16. oktobrī, 16:05

Sendvičs Muffuletta

Muffuletta ir klasisks "street food" ēdiens. To izgudroja kāds itālis, kas tajā laikā mitinājās Ņu Orleānā. Visa "sāls" ir olīvu salātos un dažādu sieru un gaļu savienojumā. Jo vairāk dažādas gaļas un siera šķirnes saliksiet iekšā, jo garšīgāks būs sendvičs! Mūsdienās to pasniedz pat smalkās viesībās ka uzkodu pie vīna, jo bieži vien to pilda ar smalkām gaļām un izsmalcinātiem sieriem.

Pagatavošana

40 min2 porcijas
1

Gatavojam olīvu salātus: olīvas viegli saspiest ar naža plato galu pret koka virsmu. Liela burkā sajaukt olīvas ar pārējām salātu sastāvdaļām, aizvērt vāku un sakratīt. Atstāt ledusskapī iemarinēties uz 1-2 dienam, bet labāk uz nedēļu.

2

Maizītei nogriezt "vāciņu" un izņemt maizes mīkstumu no iekšpuses tā, lai paliek tikai garoziņa. Un tagad piepildām maizīti: vispirms liekam olīvu salātus un tad kārtojam slāņos gaļu un sieru, noslēdzam visu ar olīvu salātiem un uzliekam maizei vāciņu.