Burkānu un zirņu biezzupa.
Burkānu un zirņu biezzupa.
Zupas
2013. gada 6. februārī, 20:00

Burkānu un zirņu biezzupa

Kanādiešu zinātnieki ir atklājuši, ka zirņi satur vielas, kuras labvēlīgi ietekmē sirds un asinsvadu sistēmas darbību un nieru funkcionēšanu.Zirņu sastāvā ir vitamīni PP, B1, B2, C, kā arī provitamīns A. Tātad zirņi ir jāed un ne tikai ziemassvētkos un ne tikai ar speķi. Piedāvājam vienu vienkārši pagatavojamu biezzupas recepti.

Pagatavošana

60 min4 porcijas
1

Zirņus uz nakti iemērkt.
Pannā uzkarsēt eļļu un apcept palielos gabalos sagrieztus burkānus. Burkānus pārlikt katlā, pievienot zirņus, pāliet ar vistas buljonu, pievienot sāli un vārīt līdz zirņi ir gatavi. Noņemt no uguns un mazliet atdzesēt.

2

Katla saturu sablendēt. Pārliet atpakaļ katlā, pievienot pienu, paprikas pulveri un uzkarsēt. Sausā pannā apcept čili pārslas un kumīnu sēklas un pievienot jau gatavai zupai.

3

Pasniedz ar grieķu vai turku jogurtu