Asti kārtīgi noskalot, sacirst gabalos. Dārzeņus nomizot. Sīpolu sagriezt gredzenos, burkānus un seleriju šķēlītēs. Ķiplokus saspiest ar plato naža daļu. Katlā ar biezu apakšu uzkarsēt eļļu. Apcept eļļā astes gabalus no visam pusēm, 5-6 min. Pievienot sagatavotus dārzeņus un cept vēl 5 min. Pievienot tomātus ar visu sulu un cept vēl 2-3 min. Pārliet ar 1,5l ūdens, pievienot piparus, sāli, uzvārīt, samazināt uguni, uzlikt vāku un vārīt 2-3 stundas, līdz gaļa atdalās no kauliem. Ik pa brīdim pieliet šķidrumu.
Gatavu zupu noņemt no uguns, izņemt gaļu un atdalīt no kauliem. Zupu atdzesēt, noņemt taukus. Pirms pasniegšanas gaļu pievienot zupai, uzkarsēt, pievienot pēc garšas sāli un svaigi maltus piparus.
Pasniedz ar svaigiem zaļumiem.