OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Zupas
2012. gada 6. septembrī, 18:22

Vistas-dārzeņu zupa ar siera grauzdiņiem

Šī recepte ir daudzu eksperimentu rezultāts. Šajā receptē katrs atradīs sev ko tīkamu. Un galvenais - tā ir viegla un ļoti-ļoti garšīga zupa. Nogaršojiet un ļoti iespējams, šī zupa ieņems savu stabilo vietu jūsu ēdienkartē!

Pagatavošana

90 min4 porcijas
1

Vistas šķiņķus ielikt katlā, pārliet ar 2l auksta ūdens, uzvārīt, noņemt putas, pievienot smaržīgos piparus un lauru lapu, samazināt uguni un vārīt 1 stundu. Buljonu izkāst, gaļu atdalīt no kauliem.

2

Burkānus un sipolus notīrīt, burkanu sagriezt stremelītēs, sīpolu grredzenos. Paprikas sagriezt uz pusēm, iztīrīt seklas un sagriezt. Pannā izkausēt sviestu un apcept taja dārzeņus apm. 10 min.

3

Buljonam peivineot makaronus, apceptus dārzeņus, gaļu un vārīt apmēram 20-25 minūtes. Olīvas sagriezt, dilles smalki sakapāt. Dilles un olīvas pievienot zupai, izslēgt uguni, apsegt ar vāku un ļaut 10 minūtes ievilkties.

4

Grauzdiņiem maizi apsmērēt ar ssviestu. Sieru sarīvēt uz smalkās rīves, uzkaisīt uz maizēm, sakāŗtot uz restēm un cept iepriekš uzkrsētā krāsnī 180 grādos līdz siers kļūst zeltains.

5

Pirms pasniegšanas grauzdiņus var sagriezt kubiņos vai arī veselus ielikt šķīvī. Pārliet ar zupu un nekavējoties pasniegt.