Vistas šķiņķus ielikt katlā, pārliet ar 2l auksta ūdens, uzvārīt, noņemt putas, pievienot smaržīgos piparus un lauru lapu, samazināt uguni un vārīt 1 stundu. Buljonu izkāst, gaļu atdalīt no kauliem.
Burkānus un sipolus notīrīt, burkanu sagriezt stremelītēs, sīpolu grredzenos. Paprikas sagriezt uz pusēm, iztīrīt seklas un sagriezt. Pannā izkausēt sviestu un apcept taja dārzeņus apm. 10 min.
Buljonam peivineot makaronus, apceptus dārzeņus, gaļu un vārīt apmēram 20-25 minūtes. Olīvas sagriezt, dilles smalki sakapāt. Dilles un olīvas pievienot zupai, izslēgt uguni, apsegt ar vāku un ļaut 10 minūtes ievilkties.
Grauzdiņiem maizi apsmērēt ar ssviestu. Sieru sarīvēt uz smalkās rīves, uzkaisīt uz maizēm, sakāŗtot uz restēm un cept iepriekš uzkrsētā krāsnī 180 grādos līdz siers kļūst zeltains.
Pirms pasniegšanas grauzdiņus var sagriezt kubiņos vai arī veselus ielikt šķīvī. Pārliet ar zupu un nekavējoties pasniegt.