Katlā saliek sagrieztus kartupeļus, kāpostus, sarīvētas bietes (es parasti ņemu svaigas) un pārlej ar ūdeni. Vāra uz mazas uguns. Es parasti uzreiz salieku visas garšvielas un sāli/piparus. Uz pannas apcep smalki sagrieztus sīpolus un ķiplokus, pievieno ripiņās sagrieztus burkānus un kā pēdējo pievieno tomātu vai tomātu pastu, apcep un pārliek visu katlā. Vāra līdz dārzeņi ir mīksti.
Tad saliek zupā sagrieztu vārītu gaļu, pielej degvīnu (ar to prātīgi - par daudz būs par skādi, labāk pa bišķim) un ļauj kādu stundu ievilkties. Labāk jau atstāt līdz rītam.
Lai zupa būtu biezāka, pāris kartupeļus var novārīt veselus un ielikt zupā jau samīcītus. Vārīšanas procesā zupa var zaudēt savu košo krāsu - var pieliet mazliet etiķi. Tas atgriezīs zupai sārto toni. Jau šķīvī liek krējumu, saspiestus ķiplokus, svaigi maltos piparus.