foto: Shutterstock
Sēnes pārlasīt un notīrīt. Sagriezt lielās sēnes mazākos gabalos, mazās atstāt veselas. Gaļu sagriezt kubiņos. Sīpolu un ķiploku smalki sakapāt. Pannā izkausēt sviestu un apcept tajā sīpolus un ķiplokus, līdz tie kļūst caurspīdīgi. Pievienot sēnes un cept, kamēr viss šķidrums ir iztvaikojis. Pievienot kūpinātu gaļu un visu kopā cept vēl 3-4 minūtes. Pārlikt sēnes katlā.
Pieliet buljonu un pievienot kartupeļus, kas sagriezti kubiņos. Uzvārīt. Pievienot kadiķogas, piparus, lauru lapas, sāli, apsegt ar vāku un vārīt kamēr kartupeļi ir mīksti, apm. 20-30 min.
Pēc vēlmes var pievienot svaigus zaļumus, izslēgt uguni un ļaut ievilkties 20-30 minūtes.
Pasniedz siltu, klāt piedāvā krējumu.