Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kartupeļu krēmzupa ar žāvētas zivs tartaru

Sastāvdaļas
  • 700g miltainu kartupeļu
  • 2 sīpoli
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 1l vistas buljons
  • 150ml saldais krējums
  • 1 laims vai citrons
  • 3 citronzāles stiebri
  • 3 ēd.k. sviests
  • 1/2 tējk. cukurs
  • 1 tējk. karija pulvers
  • 2 ēd.k. sakapāti loki
  • sāls, svaigi malti pipari pēc garšas
  • Zivs tartaram:
  • 200g žāvēta zivs (skumbrija, menca vai taml.)
  • 20g loki
  • 20g dilles
  • 1 neliels gurķis
  • 1/2 fenheļa
  • Tabasko mērce
  • sāls
Ātri un vienkārši pagatavojama, bet sātīga zupa, ko labi papildina žāvēta zivs kombinācija ar fenheli un zaļumiem. Jo miltaināki kartupeļi, jo krēmigāka zupa.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Nomizotus kartupeļus sagriež gabaliņos. Nomizotus sīpolus un ķiplokus smalki sakapā. Notīrītus citronzāles stiebrus arī smalki sakapā. Laimam vai citronam norīvē miziņu un izspiež sulu.
2
Katlā uzkarsē sviestu, ieber sīpolus un ķiplokus un pāris minūtes sautē. Pieber kartupeļus un maisot sautē vēl dažas minūtes. Pievieno buljonu un citronzāli un uz mazas uguns vāra, līdz kartupeļi ir mīksti. Pielej krējumu un sablendē. Pievieno cukuru, kariju, laima vai citrona miziņu un sulu, sāli un piparus.
3
Zivi ar dakšiņu saplucina gabaliņos. Noskalotus un nosusinātus lociņus un dilles sakapā, gurķi un fenheli sagriež mazos gabaliņos. Zivi, garšaugus, gurķi un fenheli rīpīgi samaisa, pievieno sāli un aso mērci.
4
Zupai pārkaisa lociņus un pasniedz ar zivs tartaru.

Pievienot komentāru

Zupas