Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Skābeņu zupa podiņā

Sastāvdaļas
  • 800g kūpināti cūkgaļas kauli
  • 700g skābenes
  • 3-4 kartupeļi
  • 500g kārtianā bezrauga mīkla
  • 1 olas dzeltenums
  • sāls pēc garšas
Skābene ir tas augs, kas aug vai katrā dārzā. Skābenes izmanto dažādās mērcēs, zupās un pīrāgos. Tās lieliski iederās kā sastāvdaļa dažādos salātos un biezeņos. Francijā skābenes pievieno arī gaļas ēdieniem. Skābenes ir viena no galvenajām sastāvdaļām tradicionālajā zupā Soupe aux herbes.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Kaulus ielikt katlā, pārliet ar ūdeni, uzvārīt un uz lēnas uguns vārīt apmēram 30 minūtes. Pievienot nomizotus un sagrieztus kartupeļus un vārīt līdz kartupeļi ir mīksti. Kaulus izņemt no buljona, atdzesēt un notīrīt no gaļas. Skābenes noskalot, notecināt ūdeni un sagriezt. Pievienot bulojnam skābenes, sāli pēc garšas un vārīt vēl 5 minūtes.
2
Porcijas podiņos salikt gaļu, pārliet ar zupu. No kārtainās mīklas izgriezt apļus (mazliet lielākus, nekā podiņi), apsegt podiņu un mazliet piespiest gar malām. Vāciņus apsmērēt ar sakultu olas dzeltenumu un novietot cepeškrāsnī uz 15-20 minūtēm līdz tie kļūst zeltaini brūni. Vāciņus var pārkaisīt ar sezama sēkliņām vai nedaudz Parmezāna siera.

Pievienot komentāru

Zupas