OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Zupas
2023. gada 20. novembrī, 20:26

Fenheļa zupa

Fenhelis ir ļoti aromātisks augs. Fenheli izmanto ne tikai kulinārijā, bet arī medicīnas vajadzībām. Fenhelis ir viena no galvenajām absinta sastāvdaļām. Intriģējoši, vai ne?

Pagatavošana

30 min2 porcijas
1

Fenheli un kartupeļus sagriež ripiņās un apcep pannā. Pārliek katliņā un pārlej ar ūdeni vai buljonu (daudzums pēc izvēles - cik biezu grib). Vāra līdz kartupeļi ir mīksti. Pašās beigās pieliek kausēto sieru. Tālāk var vai nu sablendēt, vai nu ar kartupeļu stampiņu sastampāt.

2

Pasniedz ar rīvētu Parmezānu, apceptu kūpinātu gaļu un zaļumiem.