Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Beet cream soup with garlic and sour cream, selective focus

Biešu krēmzupa

Sastāvdaļas
  • 500g bietes
  • 350g kartupeļu
  • 1 sīpols
  • 1 ābols
  • 600ml dārzeņu buljons
  • 1 ēd.k. ķimenes
  • 1 lauru lapa
  • timiāns (pēc velēšanās
  • 1 ēd.k. citrona sulas
  • 4 ēd.k. krējums
  • sāls, pipari
Vienkārši pagatavojama krēmzupa. Citrona sula un ķimenes šai zupai piesķirs interesantu toni un pēcgaršu. Pamēģiniet!

Pagatavošana 4 porcijas

1
Bietes novārīt līdz gatavībai. Kartupeļus, sīpolu un ābolu notīrīt. Ābolu sarīvēt uz rīves, sīpolu smalki sakapāt, kartupeļus sagriezt kubiņos. Katliņā ielikt sīpolus, kartupeļus un ābolu, pārliet ar ūdeni tā, lai tikko nosedz dārzeņus un vārīt uz lēnas uguns 10 min.
Bietes notīrīt un sagriezt kubiņos, pievienot katlā. Pievienot karstu buljonu, citronu sulu, timiānu. Apsegt ar vāku un vārīt 15-20 min., pašās beigās pievienot lauru lapu un ķimenes, izslēgt uguni un ļaut zupai ievilkties 15 min.
2
Lauru lapu izņemt āra. Katla saturu sablenderēt. Pievienot pēc garšas sāli un piparus. Vārīt vēl 7 minūtes. Pasniegt ar krējumu.

Pievienot komentāru

Zupas