Zeltainā rudens dārzeņu zupa
Sastāvdaļas
- 1 ½ –2 l buljona
- 600 g cūkgaļas gulaša gabaliņu
- 500 g kāļu
- 400 g kartupeļu
- 300 g burkānu
- 100 g sakņu selerijas
- 3 sīpoli
- 2–3 ēdk. eļļas
- 2–3 ēdk. sakapātu pētersīļu
- 3 tējk. maltas kurkumas
- sāls, malti pipari
Zupai var pievienot arī pētersīļu saknes un pastinakus, ķirbjus un rāceņus un beigās iemaisīt arī kādu karoti krējuma.
Pagatavošana 6 porcijas
1
Kāļus, kartupeļus, burkānus un seleriju nomizo un sagriez gabaliņos. Nomizotus sīpolus sakapā.
2
Katlā sakarsē eļļu un apcep gaļu. Pieber sīpolus un apsautē.
3
Pievieno dārzeņus un arī apcep. Iemaisi kurkumu, sāli un piparus.
4
Pielej buljonu un sautē 40–50 minūtes, līdz gaļa mīksta. Iemaisi pētersīļus.