foto: Shutterstock
Zupas
2022. gada 20. jūlijā, 16:46

Aukstais borščs vasaras pusdienām

Zupai par pamatu var izmantot ne tikai ūdeni un dārzeņu buljonu, bet arī kvasu, kefīru vai rjaženku. Lai zupa būtu sātīgāka, katrā šķīvī var iebērt pa ēdamkarotei salmiņos sagrieztas vārītas gaļas.

Pagatavošana

60 min4 porcijas
1

Bietes ar visu mizu izvāri vai arī izcep cepeškrāsnī. Atdzisušas nomizo un sarīvē rupjās skaidiņās vai sagriez salmiņos. Ja bietes vāri, novārījumu pataupi.

2

Kāpostus saēvelē, nomizotus burkānus sagriez salmiņos. Ber katlā, pielej ūdeni, lai pārsedz dārzeņus, pieber sāli un izvāri gandrīz mīkstus.

3

Pievieno bietes un novārījumu, tad ūdeni vai buljonu, tomātus un uzvāri, pēc tam atdzesē.

4

Pieber šķipsniņu cukura, sāli, pievieno citrona sulu (var arī etiķi), smalki sagrieztus sīpollokus, dilles un pētersīļus, kā arī krējumu. Izrotā ar olu šķēlītēm.