Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Aukstā skābeņu zupa

Sastāvdaļas
  • 0,5 kg skābeņu
  • 5–6 jaunie kartupeļi
  • 4–5 gurķi
  • 3–4 olas
  • 1 sīpols sauja zaļumu – dilles, loki, pētersīļi
  • sāls – pēc garšas
  • 2–3 l ūdens
  • krējums – pasniegšanai
Vasarā aukstā zupa ir viens no pieprasītākajiem ēdieniem. Pagaršo šo auksto skābeņu zupu: vieglu, vitamīniem bagātīgu un gandrīz bez kalorijām. Zupu vāra tikai ūdenī, bez gaļas un buljona. Svarīgi to pasniegt aukstu!

Pagatavošana 6 porcijas

1
Skābenes nomazgā un smalki sagriez, zaļumus sakapā. Nomizo un nelielos gabaliņos sagriez gurķus.
2
Uzliec vārīties ūdeni, tikmēr smalki sagriez sīpolu un kartupeļus. Kad ūdens sāk vārīties, liec tajā sīpolu un kartupeļus, pasāli un vāri, kamēr kartupeļi gatavi.
3
Kamēr vārās kartupeļi, novāri cietas olas, nolobi un sakapā.
4
Kad kartupeļi gatavi, pievieno tiem skābenes un ļauj vārīties 1–2 minūtes, kamēr skābenes maina krāsu no spilgti zaļā un tumši zaļo.
5
Kad zupa gatava, to atdzesē un ievieto ledusskapī.
6
Kad zupa pilnībā atdzisusi, pieber sakapātās olas un gurķus. Pirms pasniegšanas pievieno krējumu un zaļumus.

Pievienot komentāru

Zupas