Bumbierus nomizot un ierīvēt ar citrona sulu, lai nepaliek brūni. Ābolu, burkānu un ingveru kārtīgi nomazgāt un nemizojot sagriezt gabaliņos. Bumbieru mizas, ābolu, burkānu, ingveru ielikt katlā un pārliet ar 1 litru auksta ūdens, pievienot sāli uz naža galiņa, apsegt ar vāku un vārīt 20 min. Noņemt no uguns, izkāst caur sietu. Mizas izmest, mums vajadzīgs tikai buljons.
Bumbierus iztīrīt. Vienu bumbieri sagriezt mazos gabaliņos, pārliet ar brendiju, citrona sulu, apsegt ar plēvi un nolikt ledusskapī līdz pasniegšanai. Pārējos bumbierus sagriezt pēc izvēles.
Sīpolus smalki sakapāt un apcept sviestā katla ar biezu dibenu apmēram 5-6 min. Pievienot bumbierus un cept vēl 7-10 min. Pievienot vīnu, pārkaisīt ar cukuru un pipariem, samaisīt un vārīt vel 3 min. Noņemt no uguns un atdzesēt. Riekstus apcept sausa pannā. Sieru ielikt saldētavā uz 10-15 min. Bumbieriem pievienot buljonu un sablendēt.
Pasniegt ar riekstiem un drupinātu sieru