A bowl of soup with pear and blue cheese. Selective focus
A bowl of soup with pear and blue cheese. Selective focus
Zupas
2023. gada 3. oktobrī, 08:05

Bumbieru zupa ar riekstiem un zilo sieru

Aukstā bumbieru zupa ar valriekstiem un zilo sieru ir īpaši iecienīta Zviedrijā - Lennebergas apkārtnē.Liekas kaut-kur dzirdēta vieta? Tieši tā, Lennebergā dzīvoja Svensonu ģimene, par kuru esam lasījuši grāmatā par Emīlu.

Pagatavošana

45 min3 porcijas
1

Bumbierus nomizot un ierīvēt ar citrona sulu, lai nepaliek brūni. Ābolu, burkānu un ingveru kārtīgi nomazgāt un nemizojot sagriezt gabaliņos. Bumbieru mizas, ābolu, burkānu, ingveru ielikt katlā un pārliet ar 1 litru auksta ūdens, pievienot sāli uz naža galiņa, apsegt ar vāku un vārīt 20 min. Noņemt no uguns, izkāst caur sietu. Mizas izmest, mums vajadzīgs tikai buljons.

2

Bumbierus iztīrīt. Vienu bumbieri sagriezt mazos gabaliņos, pārliet ar brendiju, citrona sulu, apsegt ar plēvi un nolikt ledusskapī līdz pasniegšanai. Pārējos bumbierus sagriezt pēc izvēles.

3

Sīpolus smalki sakapāt un apcept sviestā katla ar biezu dibenu apmēram 5-6 min. Pievienot bumbierus un cept vēl 7-10 min. Pievienot vīnu, pārkaisīt ar cukuru un pipariem, samaisīt un vārīt vel 3 min. Noņemt no uguns un atdzesēt. Riekstus apcept sausa pannā. Sieru ielikt saldētavā uz 10-15 min. Bumbieriem pievienot buljonu un sablendēt.

4

Pasniegt ar riekstiem un drupinātu sieru