Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Sātīgā vistas gaļas zupa ar šampinjoniem

Sastāvdaļas
  • 500 g vistas filejas
  • 300 g šampinjonu
  • 150 g saldā krējuma
  • 4 burkāni
  • 2 puravi
  • 3 ēdk. eļļas
  • 1 ēdk. cietes
  • 2–3 tējk. kvalitatīva sausā buljona koncentrāta
  • raudenes lapiņas
  • sāls, cukurs, malti pipari
Šī zupa biezuma un konsistences ziņā vairāk līdzinās sautējumam, taču ir ļoti garšīga un sātīga. Īstenībā to var arī pārveidot par pamatēdienu aukstā laika pusdienām – ja atsevišķi izvāra makaronus un pasniedz kā piedevu.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Gaļu sagriez strēmelītēs. Šampinjonus pārgriez uz pusēm vai sagriez biezākās šķēlēs. Burkānus nomizo, pārgriez gareniski uz pusēm un sagriez gabaliņos, notīrītus puravus – ripiņās.
2
Katlā ar biezu dibenu sakarsē 2 ēdk. eļļas un uz straujas uguns apcep gaļu, pēc tam izņem no katla. Ieber burkānus un sautē 4–5 minūtes, pēc tam arī izņem laukā.
3
Katlā ielej atlikušo eļļu un sakarsē. Ieber šampinjonus un cep 3–4 minūtes. Pievieno puravus un cep vēl pāris minūtes.
4
Atkal ieliec gaļu un burkānus, pielej 600 ml ūdens un saldo krējumu, uzvāri un iemaisi buljona koncentrātu. Turpini vārīt 5–10 minūtes.
5
Cieti iejauc 3 ēdk. auksta ūdens un iemaisi katlā. Uzvāri un vēl pāris minūtes pavāri. Pievieno sāli, piparus un cukuru, pārkaisi ar raudeni.

Pievienot komentāru

Zupas