Krāsnī sutināta liellopa gaļas zupa ar dārzeņiem
Sastāvdaļas
- 1,2 kg liellopa mīkstuma ● ● ●
- 500 g burkānu
- 500 g sakņu seleriju
- 250 g šalotes sīpolu
- 250 ml sausā sarkanvīna
- 3 dažādu krāsu paprikas pākstis
- 3 lauru lapas
- 2–3 ēdk. tomātu biezeņa
- 2 ēdk. miltu
- 2 tējk. maltas saldās paprikas
- 2 tējk. maltu melno piparu
- 2 tējk. sāls
- ½ tējk. cukura
- sakapāti zaļumi
Zupa sanāk diezgan bieza; ja gribas vairāk šķidruma, sutināšanas laikā pielej vēl vīnu un ūdeni. Piedevās ļoti labi garšo apceptas pikanta siera maizītes.
Pagatavošana 6 porcijas
1
Burkānus, selerijas un sīpolus nomizo. Burkānus pārgriez gareniski uz pusēm un pēc tam sagriez šķēlītēs. Sīpolus pārgriez uz pusēm, selerijas un iztīrītu papriku sagriez gabaliņos.
2
Gaļu rūpīgi nosusini un arī sagriez 2 cm lielos gabaliņos.
3
Sagatavotos produktus liec lielā katlā vai citā traukā, kas piemērots cepeškrāsnij.
4
Pievieno piparus, sāli, cukuru, kadiķogas un lauru lapas un samaisi.
5
Tomātu biezenī iejauc miltus un iemaisi gaļā un dārzeņos. Pielej vīnu un 750 ml ūdens.
6
Uzliec vāku, ievieto 200 grādu karstā cepeškrāsnī un sutini aptuveni 2 stundas.
7
Pārkaisi zaļumus.