foto: Shutterstock
Zupas
2022. gada 13. augustā, 14:00

Krāsnī sutināta liellopa gaļas zupa ar dārzeņiem

Zupa sanāk diezgan bieza; ja gribas vairāk šķidruma, sutināšanas laikā pielej vēl vīnu un ūdeni. Piedevās ļoti labi garšo apceptas pikanta siera maizītes.

Pagatavošana

140 min6 porcijas
1

Burkānus, selerijas un sīpolus nomizo. Burkānus pārgriez gareniski uz pusēm un pēc tam sagriez šķēlītēs. Sīpolus pārgriez uz pusēm, selerijas un iztīrītu papriku sagriez gabaliņos.

2

Gaļu rūpīgi nosusini un arī sagriez 2 cm lielos gabaliņos.

3

Sagatavotos produktus liec lielā katlā vai citā traukā, kas piemērots cepeškrāsnij.

4

Pievieno piparus, sāli, cukuru, kadiķogas un lauru lapas un samaisi.

5

Tomātu biezenī iejauc miltus un iemaisi gaļā un dārzeņos. Pielej vīnu un 750 ml ūdens.

6

Uzliec vāku, ievieto 200 grādu karstā cepeškrāsnī un sutini aptuveni 2 stundas.

7

Pārkaisi zaļumus.