Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Krāsnī sutināta liellopa gaļas zupa ar dārzeņiem

Sastāvdaļas
  • 1,2 kg liellopa mīkstuma ● ● ●
  • 500 g burkānu
  • 500 g sakņu seleriju
  • 250 g šalotes sīpolu
  • 250 ml sausā sarkanvīna
  • 3 dažādu krāsu paprikas pākstis
  • 3 lauru lapas
  • 2–3 ēdk. tomātu biezeņa
  • 2 ēdk. miltu
  • 2 tējk. maltas saldās paprikas
  • 2 tējk. maltu melno piparu
  • 2 tējk. sāls
  • ½ tējk. cukura
  • sakapāti zaļumi
Zupa sanāk diezgan bieza; ja gribas vairāk šķidruma, sutināšanas laikā pielej vēl vīnu un ūdeni. Piedevās ļoti labi garšo apceptas pikanta siera maizītes.

Pagatavošana 6 porcijas

1
Burkānus, selerijas un sīpolus nomizo. Burkānus pārgriez gareniski uz pusēm un pēc tam sagriez šķēlītēs. Sīpolus pārgriez uz pusēm, selerijas un iztīrītu papriku sagriez gabaliņos.
2
Gaļu rūpīgi nosusini un arī sagriez 2 cm lielos gabaliņos.
3
Sagatavotos produktus liec lielā katlā vai citā traukā, kas piemērots cepeškrāsnij.
4
Pievieno piparus, sāli, cukuru, kadiķogas un lauru lapas un samaisi.
5
Tomātu biezenī iejauc miltus un iemaisi gaļā un dārzeņos. Pielej vīnu un 750 ml ūdens.
6
Uzliec vāku, ievieto 200 grādu karstā cepeškrāsnī un sutini aptuveni 2 stundas.
7
Pārkaisi zaļumus.

Pievienot komentāru

Zupas