Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Pikantā tomātu zupa ar salami

Sastāvdaļas
  • 2 kg gaļīgu tomātu
  • 125 g mocarellas siera
  • 100 g plānās šķēlītēs sagriezta salami
  • 8 bagetes šķēles
  • 2 mazas svaigas čili pākstis
  • 2 sīpoli
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 4–5 ēdk. olīveļļas
  • 4 ēdk. tomātu mērces
  • 1 ēdk. šķīstošā buljona pulvera
  • 1–2 tējk. cukura
  • 1 tējk. kaltēta timiāna
  • 1 tējk. kaltētas raudenes
  • sāls
Ziemā, kad nav pieejami labi svaigie tomāti, to vietā var ņemt savā sulā konservētus tomātu gabaliņus.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Tomātus blanšē verdošā ūdenī, pēc tam strauji atdzesē ledainā ūdenī, nomizo un sagriez četrās daļās. Čili pākstis iztīri un smalki sakapā. Sīpolus arī sakapā.
2
Katlā sakarsē 2 ēdk. eļļas un apsautē sīpolus caurspīdīgus. Iemaisi tomātu mērci un uzkarsē. Pievieno caur spiedi izspiestus ķiplokus. Pēc tam pievieno čili, tomātus, timiānu un raudeni un sautē aptuveni 5 minūtes.
3
Pielej 400 ml ūdens, iemaisi buljona pulveri un uzvāri. Sablendē, cik graudainu vēlies. Pieber sāli un cukuru. Pannā sakarsē atlikušo eļļu un apcep maizes šķēles zeltainas no abām pusēm.
4
Mocarellu notecini un sagriez parupjos gabaliņos. Zupu lej šķīvjos. Katrā šķīvī ieber mocarellas gabaliņus un ieliec salami šķēlītes. Piedevās pasniedz apcepto maizīti.

Pievienot komentāru

Zupas