Pikantā tomātu zupa ar salami
foto: Shutterstock
Pikantā tomātu zupa ar salami
Zupas
2024. gada 23. novembrī, 12:00

Pikantā tomātu zupa ar salami

Ziemā, kad nav pieejami labi svaigie tomāti, to vietā vari ņemt savā sulā konservētus tomātu gabaliņus.

Pagatavošana

45 min4 porcijas
1

Tomātus blanšē verdošā ūdenī, pēc tam strauji atdzesē ledainā ūdenī, nomizo un sagriez četrās daļās. Čili pākstis iztīri un smalki sakapā. Sīpolus arī sakapā.

2

Katlā sakarsē 2 ēdk. eļļas un apsautē sīpolus caurspīdīgus. Iemaisi tomātu mērci un uzkarsē. Pievieno caur spiedi izspiestus ķiplokus. Pēc tam pievieno čili, tomātus, timiānu un raudeni un sautē aptuveni 5 minūtes.

3

Pielej 400 ml ūdens, iemaisi buljona pulveri un uzvāri. Sablendē, cik graudainu vēlies. Pieber sāli un cukuru. Pannā sakarsē atlikušo eļļu un apcep maizes šķēles zeltainas no abām pusēm.

4

Mocarellu notecini un sagriez parupjos gabaliņos. Zupu lej šķīvjos. Katrā šķīvī ieber mocarellas gabaliņus un ieliec salami šķēlītes. Piedevās pasniedz apcepto maizīti.