Tomātus blanšē verdošā ūdenī, pēc tam strauji atdzesē ledainā ūdenī, nomizo un sagriez četrās daļās. Čili pākstis iztīri un smalki sakapā. Sīpolus arī sakapā.
Katlā sakarsē 2 ēdk. eļļas un apsautē sīpolus caurspīdīgus. Iemaisi tomātu mērci un uzkarsē. Pievieno caur spiedi izspiestus ķiplokus. Pēc tam pievieno čili, tomātus, timiānu un raudeni un sautē aptuveni 5 minūtes.
Pielej 400 ml ūdens, iemaisi buljona pulveri un uzvāri. Sablendē, cik graudainu vēlies. Pieber sāli un cukuru. Pannā sakarsē atlikušo eļļu un apcep maizes šķēles zeltainas no abām pusēm.
Mocarellu notecini un sagriez parupjos gabaliņos. Zupu lej šķīvjos. Katrā šķīvī ieber mocarellas gabaliņus un ieliec salami šķēlītes. Piedevās pasniedz apcepto maizīti.