Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock.com

Skābeņu okroška

Sastāvdaļas
  • 250 g vārītas liesas gaļas
  • 250 g skābeņu
  • 250 g vārītu kartupeļu
  • 200 g svaigu gurķu
  • 80 g lociņu
  • 4 vārītas olas
  • 3 ēdk. sakapātu diļļu
  • krējums
  • sāls, cukurs
Okroška ir viena no klasiskajām krievu virtuves aukstajām zupām, kuru receptes saglabājušās jau no 18. gadsimta. Zupas nosaukums cēlies no darbības vārda, kas apzīmē smalku sagriešanu, jo visus produktus, ko izmanto okroškas pagatavošanā, vairāk vai mazāk smalki sagriež un sakapā. Laika gaitā klasisko balto kvasu ir aizstājis kefīrs, taču tikpat labi noder arī tomātu sula, gurķu sālījums, biešu un citu dārzeņu novārījums, gaļas un dārzeņu buljoni.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Skābenes sagriez smalkās strēmelītēs, liec 1 litrā verdoša ūdens un pāris minūtes pavāri. Pēc tam nokās un nospied caurdurī, bet šķidrumu pataupi.
2
Gurķus, kartupeļus un gaļu sagriez mazos gabaliņos, lociņus sakapā.
3
Vārītajām olām atdali dzeltenumus. Baltumus sakapā.
4
Skābenes, gurķus, kartupeļus, gaļu, lociņus, dilles un olu baltumus iemaisi novārījumā. Pieber sāli un cukuru pēc garšas.
5
Olu dzeltenumus izberz caur sietiņu un samaisi ar krējumu. Iejauc zupā.

Pievienot komentāru

Zupas