Kokospiena un tomātu zupa ar mie nūdelēm
Sastāvdaļas
- 750 ml dārzeņu buljona
- 400 ml kokospiena
- 300 g plānās strēmelēs sagrieztas vistas filejas
- 125 g mie nūdeļu
- 1 bundžiņa (400 g) savā sulā konservētu tomātu gabaliņu
- 2 smalkās strēmelītēs sagrieztas paprikas pākstis
- 2 smalki sakapātas čili pākstis
- 2 sakapāti sīpoli
- 2 gredzenos sagriezti pavasara sīpoliņi
- 1 ēdk. sakapāta ingvera
- 2 ēdk. eļļas
- sojas mērce
- laimu sula
Šo zupu vari bagātināt, piemēram, ar zivju mērci, sakapātu citronzāli, koriandra lapiņām un garšvielām.
Pagatavošana 4 porcijas
1
Dziļā pannā vai vokpannā sakarsē eļļu, strauji apcep vistu un izņem laukā.
2
Pannā ber sīpolus, ingveru, čili un papriku un viegli apcep. Pielej kokospienu un buljonu.
3
Pievieno gaļu un tomātus, uzvāri, pieliec nūdeles un dažas minūtes pakarsē.
4
Pēc garšas pievieno sojas mērci, laimu sulu un pārkaisi ar pavasara sīpoliņiem.