Pupiņas uz nakti iemērkt. Ūdeni noliet. Atkal
pārliet ar aukstu ūdeni, pievienot burkānu,
sīpolu, lauru lapu un timiānu. Vārīt apm. 30 min uz mērenas uguns. Ūdeni noliet un izņemt dārzeņus
un garšaugus, mums vajadzēs tikai pupiņas.
Pupiņas sasmalcināt blenderī pievienojot mazliet dārzeņu buljona.
Pēc vēlmes var sablenderēt ar
pupiņam kopa arī burkānu un izmantot to
buljonu, kura pupiņas vārījām, tikai izņemt ārā
lauru lapu un timiāna zariņu.
Sēnes notīrīt no zemes, sagriezt. Uzkarsēt pannā
eļļu un apcept sēnes. Kad sēnes būs jau kļuvušas brūnas, pievienot sviestu un cept līdz sēnes
ir gatavas.
Sēnes pievienot pupiņu biezenim un visu kopā sablenderēt vēlreiz.
Sēņu - pupiņu biezeni pārlikt katla, pievienot dārzeņu buljonu un vārīt vēl 5 min. Pievienot saldo krējumu, mazliet atdzesēt un uzputot 4-5 min, līdz veidojas vieglas putas.
Pasniegt salejot krūzēs, smeļot vispirms tikai zupu un pa virsu smeļot putas. Pasniegt ar grauzdiņiem vai bekonu.