Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Sēņu krēmzupa

Sastāvdaļas
  • 1 liels kartupelis
  • 1 puravs (tikai baltā daļa)
  • 3 ēd.k. ūdens vai buljona
  • 400g šampinjonu
  • 500ml saldā krējuma 30%
  • 1 ķiploka daiviņa
  • timiāns
  • sāls, pipari pēc garšas
Šī zupa ļoooti ātri pagatavojama un sasildīs ne tikai jūsu rokas, kaklu un organismu, bet arī sirdi. Aromāts un garšas buķete būs vel izsmalcinātāka, ja izmantosiet gailenes vai pieliksiet klāt pāris kaltētas baravikas.

Pagatavošana 3 porcijas

1
Kartupeli nomizot un sagriezt. Šampinjonus notīrīt no zemes un sagriezt. Puravu sagriezt uz pusēm un izmazgāt no smiltīm. Ķiploku saspiest ar naža plato daļu un smalki sakapāt. .
2
Buljonu vai ūdeni uzsildīt un pievienot puravu un kartupeļus. Vēlreiz uzvārīt un vārīt uz mērenas uguns 5 min. Pievienot sēnes un vārīt vēl 5 min. Vienlaicīgi cita katliņa uzkarsēt saldo krējumu kopā ar timiānu un ķiploku.
3
Zupu mazliet atdzesēt un sasmalcināt blenderī, pakāpeniski pievienojot karstu saldo krējumu ar timiānu. Pievienot pēc garšas sāli un piparus un nekavējoties pasniegt.

Pievienot komentāru

Zupas