foto: Shutterstock
Zupas
2022. gada 1. februārī, 14:00

Sēņu krēmzupa

Šī zupa ļoooti ātri pagatavojama un sasildīs ne tikai jūsu rokas, kaklu un organismu, bet arī sirdi. Aromāts un garšas buķete būs vel izsmalcinātāka, ja izmantosiet gailenes vai pieliksiet klāt pāris kaltētas baravikas.

Pagatavošana

20 min3 porcijas
1

Kartupeli nomizot un sagriezt. Šampinjonus notīrīt no zemes un sagriezt. Puravu sagriezt uz pusēm un izmazgāt no smiltīm. Ķiploku saspiest ar naža plato daļu un smalki sakapāt. .

2

Buljonu vai ūdeni uzsildīt un pievienot puravu un kartupeļus. Vēlreiz uzvārīt un vārīt uz mērenas uguns 5 min. Pievienot sēnes un vārīt vēl 5 min. Vienlaicīgi cita katliņa uzkarsēt saldo krējumu kopā ar timiānu un ķiploku.

3

Zupu mazliet atdzesēt un sasmalcināt blenderī, pakāpeniski pievienojot karstu saldo krējumu ar timiānu. Pievienot pēc garšas sāli un piparus un nekavējoties pasniegt.