Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Vērša astes zupa

Sastāvdaļas
  • 1,3 kg liellopa astes, sadalītas gabalos
  • 6 kartupeļi, mizoti, sagriezti 4 daļās
  • 200 g lēcu
  • 2 burkāni, šķēlītēs
  • 2 ēdk. cūku tauku
  • 1 ēdk. sāls
  • 10 melnie graudu pipari
  • 2 lauru lapas
  • 1 daiviņa ķiploka
  • 1 ēdk. Vusteršīras mērces
  • lociņi vai citi zaļumi pasniegšanai
Nedomā, ka aste ir tāds lauķu ēdiens – itāļi augstu vērtē savu coda alla vaccinara, kas ir liellopa sautējums. Tradicionāls ēdiens tas ir arī Amerikas dienvidos, Anglijā, Īrijā, Ķīnā, Indonēzijā, Korejā un Filipīnu salās. Turklāt ēdieni no astes vairāk būtu jābauda cilvēkiem gados – tajā ir daudz mūsu skrimšļiem un locītavām noderīgu vielu!”

Pagatavošana 7 porcijas

1
Lielā katlā izkausē taukus un apbrūnini tajos astes gabalus. Pārlej ar apmēram pusotru litru vāroša ūdens un uzvāri. Noputo un uz lēnas uguns vāri 2–2,5 stundas līdz gaļa mīksta.
2
Buljonam pievieno sāli. Liec klāt lēcas, piparus, lauru lapas, veselu ķiploka daiviņu, burkānus un kartupeļus. Vāri, līdz kartupeļi mīksti. Pievieno Vusteršīras mērci, apmaisi un pasniedz, pārkaisītu ar zaļumiem.

Pievienot komentāru

Zupas