Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Mandeļu zupa ajo blanco

Sastāvdaļas
  • 60 g mandeļu
  • 2 ķiploka daiviņas, notīrītas
  • 4 šķēles grauzdētas baltmaizes, bez garoziņām
  • 2 ēdk. sausā baltvīna
  • 4 ēdk. olīveļļas
  • 2 olas dzeltenumi
  • 1 ēdk. cukura
  • 200 ml ledusauksta ūdens
  • 12 lielas vīnogas
Varētu pieskaitīt desertiem, ja vien nebūtu tas ķiploks...

Pagatavošana 4 porcijas

1
Mandeles ieber verdošā ūdenī un vāri 3 minūtes. Nolej uz sieta un padzesē, tad ar pirkstiem noberz brūnās miziņas. Sakarsē sausu pannu, ieber notīrītās mandeles un, nepārtraukti maisot, karsē 6 minūtes.
2
Ķiploku, maizi, mandeles liec blenderī un sasmalcini. Pievieno vīnu (ja vēlies zupu asāku, aizstāj ar baltvīna etiķi!), eļļu, olas dzeltenumus, cukuru un visu sablenderē vienmērīgā masā. Nepārtraucot blenderēšanu, pievieno ūdeni. Ielej zupu terīnē un liec uz 30 minūtēm ledusskapī, lai atdziest. Interesanta garša būs, ja ūdens vietā ņemsi svaigi spiestu apelsīnu sulu.
3
Vīnogas noskalo, nosusini. Katru ogu pārgriez uz pusēm un izņem kauliņus. Zupu salej šķīvjos un pievieno vīnogas. Vari pasniegt arī glāzēs - kā priekšēdienu.

Pievienot komentāru

Zupas