Kukurūzas krēmzupa ar papriku
Sastāvdaļas
- 500 g saldētas saldās kukurūzas
- 1 sarkana paprika
- 1 dzeltena paprika
- 1 litrs gaļas buljona
- 2 tējk. Olīveļļas
- Sāls, svaigi malti pipari
Vienkārši pagatavojama zupa ar neierastu pagatavošanas metodi un sastāvdaļām. Taču izmēģināta, tiks atzīta par labu esam! Ja izmanto dārzeņu buljonu, piemērota arī veģetāriešiem.
Pagatavošana 2 porcijas
1
Uzsildi cepeškrāsni uz 250 grādiem. Cepamo plāti izklāj ar foliju.
2
Paprikas notīri, izņem serdi un sēklas. Sagriez tās strēmelēs un liec uz folija ar miziņu uz leju. Pāršļaksti ar eļļu un liec cepties 20-25 minūtes, līdz tā kļuvusi mīksta.
3
Katliņā lej buljonu, pievieno kukurūzu un uzvāri. Tad samazini liesmu, uzliec vāku un ļauj virst vēl 20 minūtes.
4
Ar putu karoti izņem ārā pusi kukurūzas. Pārējo kukurūzu kopā ar buljonu un papriku sabeldē viendabīgā masā. Liek klāt vārīto kukurūzu, pārkaisa ar garšvielām un ēd siltu.