foto: Shutterstock
Zupas
2021. gada 18. jūlijā, 14:00

Zaļumu zupa

Veselīga un viegla zupa, sagaidot pavasari. Var izvelēties zaļumus un gaļu pēc savas patikas. Tik vien ņem vērā, ja klāt liktas skābenes, tad citrona sulu var arī nepievienot, lai zupa nav pārlieku skāba.

Pagatavošana

30 min2 porcijas
1

½ litra vārošā ūdenī ber nomazgātus putraimus, ļoti sīki sagrieztu sīpolu, pavāra, tad pievieno sagrieztus kartupeļus.

2

Kad kartupeļi pamīksti, pieliek saceptu gaļu, kas sagriezta strēmelēs. Klāt liek arī sasmalcinātus zaļumus. Vāra līdz kartupeļi un gaļa mīksta.

3

Pieliek garšvielas, krējumu, smalki sagrieztu olu un citrona sulu. Pasniedz siltu ar grauzdētu baltmaizi.