Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Zaļumu zupa

Sastāvdaļas
  • 100 g dažādu zaļu lapu (spināti, skābenes, kāposti utt)
  • 150 g kartupeļu
  • 50 g gaļas (desas vai svaigas gaļas, pēc izvēles)
  • 1 citi vārīta ola
  • 1 sīpols
  • 10 g putraimu
  • Krējums
  • Sāls, svaigi malti pipari
  • Citronu sula
Veselīga un viegla zupa, sagaidot pavasari. Var izvelēties zaļumus un gaļu pēc savas patikas. Tik vien ņem vērā, ja klāt liktas skābenes, tad citrona sulu var arī nepievienot, lai zupa nav pārlieku skāba.

Pagatavošana 2 porcijas

1
½ litra vārošā ūdenī ber nomazgātus putraimus, ļoti sīki sagrieztu sīpolu, pavāra, tad pievieno sagrieztus kartupeļus.
2
Kad kartupeļi pamīksti, pieliek saceptu gaļu, kas sagriezta strēmelēs. Klāt liek arī sasmalcinātus zaļumus. Vāra līdz kartupeļi un gaļa mīksta.
3
Pieliek garšvielas, krējumu, smalki sagrieztu olu un citrona sulu. Pasniedz siltu ar grauzdētu baltmaizi.

Pievienot komentāru

Zupas