Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Vegetable soup with carrot, cabbage and potatoes in bowl

Zupa ar kausēto sieru

Sastāvdaļas
  • 1 iep. klasisks kausētais siers
  • 1 liels sīpols
  • 1 selerijas kāts
  • 1 vidējs burkāns
  • 25g sviests
  • 50 ml saldais krējums
  • 0.5 tējk. karija pulvers
Mēs kādreiz bijām lielās PSRS valsts sastāvdaļa, kurā nekad nekā nebija. Kad tā izjuka, mēs skatījāmies un domājām: lai jau jūk, tā viņai arī vajag! Bet tagad daudzi atceroties tos laikus saka, ka nemaz tik slikti nebija. Un neskatoties uz to, ka ar pārtikas daudzveidību toreiz bija švaki, tajos laikos ir radusies īpaša virtuve - padomju virtuve. Šī zupa ir ar vienu no padomju pārtikas rūpniecības perioda produktiem, par kuru nu jau stāsta hrestomātijās - ar kausēto sieriņu. Mūsdienās veikalos visa kā ir daudz un gana, un arī kausētie sieri ir n-tie veidi. Bet veco labo zupu daudzās ģimenēs vēl atceras un gatavo!

Pagatavošana

1
Sīpolu un burkānu notīrīt un smalki sagriezt. Tāpat sagriezt selerijas kātu.
2
katlā ar biezu dibenu izkausēt sviestu un apcept dārzeņus uz vidējā uguns apmēram 5 min, kamēr dārzeņi ir caurspīdīgi.
3
Pārliet ar 1l ūdens un uzvārīt. Kad ūdens sāk vārīties pa vienai karotei pievienot kausēto sieru visu laiku maisot, kamēr siers ir pilnībā izšķīdis. Nogriezt mazāku uguni un vārīt vēl pāris minūtes.
4
Pa to laiku saldo krējumu sajaukt ar kariju un pievienot zupai. Kad sāk vārīties izslēgt ārā.
5
Pasniegt pārkaisot ar zaļumiem vai grauzdiņiem.

Pievienot komentāru

Zupas