Asā vistas zupa ar lēcām
Sastāvdaļas
- 1 vistas krūtiņa
- 2 kardamona pākstis
- 1 tējk. eļļas
- 1 sīpols, smalki sagriezts
- 1 burkāns, sagriezts kubiņos
- 1 selerijas kāts, smalki sagriezts
- ½ tējk. svaigas ingvera saknes
- ½ tējk. karija pulvera
- 50 g mērcētas lēcas
- 1 ēdk. citronu sulas
- Krējums un zaļumi pasniegšanai
Šī zupa būs nedaudz austrumnieciski pikanta, taču saprotama arī latviešu dvēselei.
Pagatavošana 2 porcijas
1
Pannā liec vistu ar kardamonu, pielej 700 ml ūdens, uzvāri, pavāri vēl 6-7 minūtes, līdz gaļa ir gatava. Izkās buljonu.
2
Pannā sautē dārzeņus, līdz tie kļuvuši mīksti. Pievieno ingveru, kariju un lēcas un buljonu. Vāri 20 minūtes, līdz lēcas kļuvušas mīkstas.
3
Gaļu sadali mazākos gabalos un pievieno zupai. Klāt liec arī citrona sulu. Lej traukos, pievieno skābā krējuma piciņu, pārkaisi ar zaļumiem.