foto: Shutterstock
Zupas
2022. gada 14. augustā, 14:00

Sēņu soļanka

Soļanka ir viena no populārākajām Krievijas zupām. Šoreiz galveno vijoli spēlē sēnes, kas arī ir gana sātīgas, lai neizjustu gaļas trūkumu.

Pagatavošana

60 min6 porcijas
1

Ieliec aukstā ūdenī nomazgātus kaulus un 1 nemizotu sīpolu. Sildi uz vidējas uguns bez vāka, kamēr parādās putas, nosmel tās. Uzliec vāku un vāri uz nelielas uguns 30 minūtes.

2

Ja izmanto kaltētas sēnes, aplej tās ar verdošu ūdeni, lai uzbriest. Ja izmanto svaigās sēnes, sagriez palielos gabalos. Vispiemērotākās ir baravikas vai šitaki.

3

Svaigos kāpostus sagriez parupjos salmiņos, skābētos kāpostus sasmalcini. Sīpolus nomizo un sagriez plānās ripiņās.

4

Uzkarsē pannā taukvielas, sīpolus uz nelielas uguns apcep zeltainus, pievieno svaigos kāpostus un apmaisot cep uz vidējas uguns bez vāka 15 minūtes, kamēr kāposti mīksti. Pievieno svaigās sēnes un cep vēl 5 minūtes. Pievieno skābētos kāpostus, tomātu pastu, cukuru, uzliec pannai vāku un uz nelielas uguns apmaisot sautē 10 minūtes.

5

Izņem no katla kaulus un sīpolu. Ja izmanto kaltētās sēnes, liec tās katlā ar visu šķidrumu. Pievieno sasautētos kāpostus un sīpolus. Vāri bez vāka uz nelielas uguns 25 minūtes, ja izmanto kaltētās sēnes, 15 minūtes – ja svaigās. Pievieno sāli pēc garšas un vāri vēl 2 minūtes.