Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Skābo kāpostu zupa ar kaltētām baravikām

Sastāvdaļas
  • 3 l ūdens
  • ½ kg skābo kāpostu
  • 400 g liellopu gaļas ar kauliņu
  • 4–5 kartupeļi
  • 2 burkāni
  • 1 liels sīpols
  • 100 g kaltētu vai svaigi saceptu baraviku (jo vairāk baraviku, jo izteiksmīgāka garša!)
  • 2 ķiploka daiviņas
  • sāls, pipari, eļļa
Sena sibīriešu recepte, kas apvieno klasisku garšu ar neparastu piedevu.

Pagatavošana 6 porcijas

1
Uz rupjās rīves sarīvē burkānu, smalki sakapā sīpolu, abus kopā eļļā apcep, lai zeltaini brūni.
2
Novāri gaļu, nolejot pirmo ūdeni un uzvārot vēlreiz otrā. Sagriez to nelielos gabaliņos un liec atpakaļ vārīties.
3
Pievieno saceptos burkānus un sīpolus, kāpostus, ķiploku spiedē saspiestus ķiplokus un mazos kubiņos sagrieztus kartupeļus, pasāli, sapiparo un vāri, kamēr kartupeļi gatavi.
4
Kad zupa jau praktiski gatava, pievieno noskalotas un smalki sagrieztas kaltētās sēnes un vāri vēl desmit minūtes – lai garšas saēdas. Pasniedz ar skābo krējumu.

Pievienot komentāru

Zupas