Skābo kāpostu zupa ar kaltētām baravikām
Sastāvdaļas
- 3 l ūdens
- ½ kg skābo kāpostu
- 400 g liellopu gaļas ar kauliņu
- 4–5 kartupeļi
- 2 burkāni
- 1 liels sīpols
- 100 g kaltētu vai svaigi saceptu baraviku (jo vairāk baraviku, jo izteiksmīgāka garša!)
- 2 ķiploka daiviņas
- sāls, pipari, eļļa
Sena sibīriešu recepte, kas apvieno klasisku garšu ar neparastu piedevu.
Pagatavošana 6 porcijas
1
Uz rupjās rīves sarīvē burkānu, smalki sakapā sīpolu, abus kopā eļļā apcep, lai zeltaini brūni.
2
Novāri gaļu, nolejot pirmo ūdeni un uzvārot vēlreiz otrā. Sagriez to nelielos gabaliņos un liec atpakaļ vārīties.
3
Pievieno saceptos burkānus un sīpolus, kāpostus, ķiploku spiedē saspiestus ķiplokus un mazos kubiņos sagrieztus kartupeļus, pasāli, sapiparo un vāri, kamēr kartupeļi gatavi.
4
Kad zupa jau praktiski gatava, pievieno noskalotas un smalki sagrieztas kaltētās sēnes un vāri vēl desmit minūtes – lai garšas saēdas. Pasniedz ar skābo krējumu.